Eenzaamheid bij jongeren verder aanpakken

U ziet het vast weleens. Een jongere die doelloos over straat slentert. Al snel hebben we een oordeel klaar; deze jongere moet wat gaan doen met zijn leven. Maar is dit, vaak negatieve, oordeel terecht?

Wat is een reden waarom deze jongere zich zo gedraagt. Zijn er problemen thuis is er een laag zelfbeeld, zijn de eisen van de maatschappij te hoog, valt hij buiten de groep of zit hij in de put en is hij op zoek naar een uitweg. Dit zijn allemaal factoren waardoor een jongere zich ontzettend eenzaam kan voelen.

Een jaar geleden sloegen de kerken in Wezep de handen in één om eenzaamheid in Wezep aan te pakken. Speciaal daarvoor werd de Week tegen de eenzaamheid uitgekozen om aandacht te vragen voor dit grote probleem. Na deze succesvolle week willen de kerken dit jaar opnieuw aandacht vragen voor eenzaamheid, want het probleem is helaas nog niet opgelost. De kerken richten zich samen met verschillende hulporganisaties dit jaar specifiek op jongeren. Wat zijn signalen van eenzaamheid onder jongeren en wat kunnen we er met elkaar aan doen.

Door onderstaand programma bij te wonen hopen de kerken u wat te leren over eenzaamheid. Er moet gezamenlijke aandacht en hulp komen voor de eenzame jongere in onze plaatselijke gemeente.

Programma

– Op 24 september is er in alle kerken in Wezep en Hattemerbroek een themadienst over eenzaamheid. U/jij bent van harte welkom. In de NGK de Morgenster zal in de middagdienst en ook bij Powerpoint een bijeenkomst hebben aandacht aan dit thema worden geschonken.

– Als vervolg op de themadienst is er op 27 september in het Noorderlicht een conferentie over eenzaamheid. Centrale vraag hier is hoe je eenzaamheid kunt bestrijden. Ook hier bent u/jij van harte welkom.

programma conferentie in Noorderlicht

19.15 uur: Inloop

19.30 uur: Opening door burgemeester Hoogendoorn.

19.45 uur: Inleidend woord door Bert Konterman.

20.05 uur: Signalen van eenzaamheid en wat hiermee te doen door Gerrit Dijkerman van Spectrum.

20.30-20.50: Eerste ronde gezamenlijke aanpak.

21.00-21.20: Tweede ronde gezamenlijke aanpak.

21.20-22.00 uur: Afsluiting en napraten/netwerken.

2017-09-11T15:33:12+00:00