Dinsdag 23 April a.s.  om 19.30 uur komt dhr. Andries Knevel spreken in Wezep. Locatie Noorderlicht Mariënrade 1.

Hij zal die avond spreken over: Israël en de Palestijnen: geschiedenis en toekomst vanuit geloofsperspectief.

Wat zijn de feiten rondom Israël en de Palestijnen? Wat is nu waar? Het anti-Israël sentiment wordt steeds erger. En misschien twijfel je zelf ook wel in welk licht je de actualiteiten moet zien. Heb je altijd al willen weten hoe het nou zit met de recente geschiedenis van het Joodse volk en later Israël, en hoe je het heden en de toekomst van dit unieke land kunt bekijken.

Andries Knevel neemt je op boeiende wijze mee op ontdekkingsreis hoe de zionistische gedachte zich heeft ontwikkeld en welke rol de westerse landen daarin hebben gespeeld. We gaan terug naar de VN-stemming in 1947 en de oprichting van de staat Israël in 1948. Hij zal ook aandacht schenken aan de Nakba (de Ramp) het vertrek van 750.000 Arabieren uit Israël, en de keren dat een Palestijnse staat kon worden opgericht.

Vervolgens onderzoeken we de jaren 2005 en 2007, toen Israël de Gazastrook verliet met de hoop dat er een democratische Palestijnse staat zou worden opgericht, en tevens het ideaal van Hamas een Palestijnse staat van de rivier tot aan de zee.

Als christenen hebben we ook op een ander manier te maken met Israël. Daarom bespreken we uitgebreid Bijbelse notities. Zoals: Wat betekent de profetie uit het Oude Testament over de grenzen van Israël en wat betekent de tekst: ‘En zo zal heel Israël zalig worden.

Tenslotte kijken we naar de actualiteit van vandaag de dag.

Ook willen we live-verbinding  maken met Margriet ten Kortenaar die in Israël woont. Zij heeft vroeger o.a. in  Wezep gewoond en deelt op Instagram berichten over de situatie in Israël en over de berichtgeving in media over Israël  vanuit de Bijbel  mede omdat die in de media vrij eenzijdig is. Tevens horen we van haar  hoe het is om in Israël te wonen en hoe het op dat moment in Israël is.

Tenslotte is er nog gelegenheid voor vragen stellen. Een avond om zeker bij te wonen en iedereen is van harte welkom. Aan het eind zal er een collecte worden gehouden voor de onkosten en wat over blijft schenken we aan een goed doel in  Israël.

Komt allen!!!

Voor informatie : Ruth Dam tel 06- 42577655  ruth@wdam.nl  of Gerard van der Velde tel. 06-53233971 of g,velde49@gmail.com